söndag 30 juli 2017

Regn, också ett väder.....

Det där med att planera paddling efter vad en väder-APP berättar är lite av gambling...
Innan nattlampan släcktes berättades det digitalt om en strålande söndagsmorgon med någon skur framåt eftermiddagen. Solen lyste mycket riktigt när reveljen gick och paddelkaffe med tillbehör packades. Gjorde en liten koll på danska DMI för att se att kusten var klar, men vad nu....ett gult radarmoln på väg från Skåne i full fart mot Blekingska kusten. SMS till paddelkollega om att packa ner en regnjacka. SMHI berättade om att lite lätta stänk kunde nå Blekingekusten, så en tunn regnjacka av Ullared-kvalitet packades ner då jag befarade att min vanliga kajakjacka skulle bli för varm.

Redan vid sjösättning började det stänka lite lagom fjuttigt och tunna jackan åkte på direkt, perfekt! Mötte upp paddelkollega L efter en halvtimmes paddling. L hade valt sin ordinarie kajakjacka vilket visade sig vara klokt.....


Rätt klädd...

Efter en kort stunds ytterligare paddling övergick regnet från att ha varit trivsamt slött till att bli allt ymnigare. Efter ytterligare en stund ökade nederbörden ytterligare till, som en engelsman eventuellt skulle ha uttryckt det, "it´s raining cats and dogs", vilket i sig är en ganska mysko talesätt.


Förutom att den är tät så syns man bra för
ouppmärksamma båtfarare

Medan L i sitt vattentäta tält obekymrat paddlade vidare transporterade mitt Ullared-kit nederbörden via armar och överkropp vidare ner till brallor och sits. Nåväl, utetemperaturen gjorde att jag i min tillfälliga våtdräkt ändå höll mig hyggligt varm, dels med stöd av paddlingen, dels via kaffeintag vid bryggstopp.


Rytmen av ett regn....strax innan det blev mer....


Regnig fikapaus-selfie...

Är man bara rätt klädd är det en mysig känsla att paddla i ett riktigt ösregn, så länge man vet att det inte finns inbakade CB-celler med åska i regnet. Eftermiddagen bjöd desto mer av den varan, dock tryggt beskådad från insidan av verandan.

Vi smög utmed några lätt vajande vassruggar och lyssnade på det porlande ljudet av ösregn. När vi skildes efter ca 1,5 timmar tittade solen fram och jag passade på att paddla mig torr via en sväng inom centrala Karlskrona, Borgmästarfjärden och Långö.

Efter att ha dragit hem kajaken på vagn från kyrkan i Nättraby möttes jag av en nyfiken gäst på tomten. En mini-Bambi som blivit av med sin mamma och nu gick och mumsade på grödorna varvat med sorgliga lockrop efter mamman. Den hade god aptit på nässlor och kirskål så den fick gärna stanna kvar och beta.


Sorgliga, men vackra ögon

Grannen kontaktade polisen som bad oss hålla oss ifrån kidet så att en ev. mamma i närheten vågade sig fram för upphämtning. Lite senare var den borta, om det var på egen hand eller med mamma-Bambi förtäljer inte historien. Passade på att ta några "vildmarksbilder" på tomten med systemkameran. Inte varje dag som man möts av ett kajakintresserat rådjurskid, det var väl färgen som lockade....


"Mums, det där långsmala ser ut som fräsch kirskål.."


Söndagens regnbana, inte så fort men blött...

GMY//BP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar