torsdag 8 april 2021

Aprilväder....

Upp lagom tidigt och iväg med kajaken packad med prylar och mat för att kunna tillreda en enkel lunch. Vädret lovade en fin förmiddag med ökande vindar från väst med risk för skurar framåt eftermiddagen. För att inte hamna i jobbig paddling hemåt i ökande motvind satte jag kurs västerut, alltid bättre att paddla hemåt med vinden i ryggen om man kan välja.

Wrängö Båtbyggeri på väg ut från Nättrabyån

Inte så vräkig skärgårdskåk...

Hade som mål att paddla bortåt Almö och vända när motvinden blev bångstyrig. 

Första stoppet blev i den lilla skyddade skärgårdshamnen "Tromtö Nabb" som sköts av Karlskrona navigationssällskap. Så här tidigt på säsongen var det av naturliga skäl inte några båtgäster, däremot passerade en del vandrare som gick Tromtöleden.

Klart fint vatten med gott om gäddor som väntar på lek

Informativ skylt

Vacker miljö på nabben



Bra kajak-kaj!

"Rädda-larma-släck...!"  Citat: Kajan

Fortsatte att utforska vikarna i närområdet och paddlade sen ett varv runt Ivö som ligger strax ost om Tromtö. Hittade en bra plats i vassen intill en flat klipphäl där det var lämpligt att gå iland för att laga till en lunch på Triangaköket. 

Tromtö Nabb och Ivö

Dagen meny bjöd på gulasch-soppa med lite tillbehör. Under tillagningen kom en man inklusive glad tax ut från skogen och vi pratade en stund om lite lokalt ditt & datt innan han och taxen tog båten hemåt. Maten smakade bra, som det mesta gör utomhus. Avslutade med att koka en kopp kaffe och grovdiska. 

Lättlagat

Energi-tankning

Vända kosan hemåt igen via några korta stopp för att dricka vatten och spana på fler gäddor. Hotfulla moln tornade upp sig över fastlandet och hustrun sms:ade att det var busväder hemma, bäst att öka.....

Har jag tur kanske jag hinner undan..

...nix pix kakaomix....!

Nåväl, efter regn (och hagel) kommer solsken och den ökande västanvinden gav bra fart hemåt. Sammanfattningsvis var dagens tur med aktiv paddling i ca 4 timmar samt ett par timmars tid för diverse pauser en skön upplevelse, även under hagelattacken, bara att fälla upp kapuschongen....!

Ca 22 km ToR Nättraby-Tromtö



//BP




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar