onsdag 14 april 2021

Panoramavyer runt en vacker sjöstad

Uppvuxen som man är i centrum av Malmö är jag tacksam för att livets öden o nycker fick mig att så småningom bosätta mig i Blekinge. Sen är det ändå så att jag trots att jag bott mycket längre i Blekinge än i Skåne fortfarande kallar mig för skåning, om än i långtids-exil. Skåne bjuder på mycket vackert, men det jag älskar med Blekinge är mixen av småstadsmiljö, skog, hav och inte minst skärgård.

Dagens målsättning var att paddla lite längre i ett jämnt och lite högre tempo som uppvärmning för lite längre sommarpaddlingar framöver. Det lär inte bli Blå Bandet (Sverige runt) i år, men åtminstone någon tältvecka med lite längre distanspaddling i lämpliga vatten.

Tog ett stort varv runt huvudön, Trossö och bort mot Verkö och tillbaka mot hemmabasen via passage söder om Karlskrona. Två möten med mäktiga havsörnar, en med ett stackars offer i klorna under cirklande höjdtagning, troligen en mindre fågel, den andra örnen häftigt uppvaktad av en svärm måsar som fredade sitt revir.

Inringad Örlogsstad

Några plusgrader, varierande vindar, lite sol och som avslutning, det är ju april....en hagelskur.

Karl II tänkte nog inte så mycket på skönhet när han anlade Karlskrona anno 1681, mer som ett en bra bas för att hålla dansken i schack. Skönheten fick konungen på köpet, fint är det i alla fall!

Vore jag gammal dansk hade jag bra skjutläge mot marinbasen....

Landshövdingens residens centralt i bilden

Nytt möter gammalt

25 kilometer på lite mindre än fyra timmar kändes som ett lagom tempo för att kunna nå längre dagsetapper så småningom. Lite klent beställt dock med människobränslet idag, en dubbelmacka med kaffe o en clementin var på tok för lite för att hålla ett jämn varvtal på maskineriet, några energibars och bananer borde trimma motorn bättre nästa tur...! 😁

Vi hörs!//BP



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar